Preventief voeten tapen tegen blaren voor wandelen

Getapte voet van een wandelaar op de massagetafel
Getapete voet van een wandelaar. De bal en hiel zijn getapet zodat blaren worden voorkomen.

Preventief voeten tapen tegen blaren voor wandelen

Het preventief tapen van je voeten kan blaren voorkomen bij een wandeltocht als de 4Daagse, Kennedymarsen of andere langeafstandswandeltochten. In 25 minuten tape ik de bal en hiel van beide voeten en naar wens één teen aan elke voet. De tape kan meerdere dagen blijven zitten. Je krijgt tips mee over hoe je de tape kunt onderhouden. Je kunt een afspraak reserveren via de blauwe knop ‘Reserveer nu’ of via deze link.

Gebruikt materiaal preventief voeten tapen

Ik tape standaard met de bruine Leukoplast. Voor het tapen ontvet ik je voeten met kamferspiritus, zodat de tape beter op de huid blijft plakken. Na het tapen worden je voeten afgepoeierd met talkpoeder. Hierdoor gaat de tape niet aan je sokken plakken.

Getapete voeten voorkomen wandelblessures

Getapete voeten voorkomen wandelblessures doordat de tape niet alleen voorkomt dat je blaren krijgt, maar ook zorgt de tape ervoor dat je zo lang mogelijk in je normale beweegpatroon blijft, omdat pijnpunten aan de voeten uitblijven. Hierdoor kun je langer blijven bewegen op de manier waaraan je gewend bent. Loop maar eens een half uurtje op de buitenkant van je voet door de kamer. Je krijgt dan vanzelf last van pijntjes, omdat jouw manier van bewegen verandert.

Afspraak maken preventief voeten tapen

Een afspraak om je voeten preventies te laten tapen in mijn praktijk kun je maken via de blauwe knop ‘ Reserveer nu’ of via deze directe link. Wil je liever persoonlijk contact dan kan dat via WhatsApp of tel 0623165907 of mail naar info@sportsneller.nl.