Blessurepreventie

Blessurepreventie bij Sport sneller, leer zelf pijntjes te voorkomen.
Blessurepreventie bij Sport sneller heeft als doel dat je pijnklachten wilt voorkomen.

Voor wie is blessurepreventie?

Met blessurepreventie voorkom je pijnklachten tijdens of na het sporten of herhaling van een herstelde blessure. Blessurepreventie is ongeschikt als je al een blessure hebt. In dat geval bezoek je namelijk een fysiotherapeut of huisarts en is een sportzorgmasseur niet de juiste behandelaar. Blessurepreventie bij Sport sneller is geschikt voor sporters met ‘pijntjes’ of sporters die een herhaling van hun herstelde blessure willen voorkomen.

Wat houdt blessurepreventie in?

Blessurepreventie bij Sport sneller houdt in dat je leert te voorkomen, waardoor bij jou pijn tijdens of na het sporten ontstaat. Daarom inventariseer ik eerst de klachten, de geschiedenis van de klachten en de sport- en werk- en privébelasting. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij er onder andere gekeken wordt naar je houding en spierspanning en doe je spier- en mobiliteitstesten. Het is daarom belangrijk dat je korte sportkleding aan hebt of meeneemt. Afhankelijk van de uitslag van dit onderzoek doe je oefeningen, oefen je met zelf-massage of leer je een taping aanbrengen. Als dat nodig is krijg je een trainingsadvies of een trainingsplan voor loopgerelateerde sporten.

Waar is de blessurepreventie

Blessurepreventie kan gereserveerd worden vanaf 1 januari 2022 op locatie Augustinusklooster, Graafseweg 274, 6532ZV Nijmegen. (Kamer 11)

Wat neem je mee naar een afspraak?

-Korte sportkleding
-De schoenen die je draagt bij het sporten
-De attributen die je bij het sporten gebruikt bijvoorbeeld een hockeystick, tennisracket e.d.

Hoelang duurt een afspraak?

De eerste afspraak duurt vanwege de omvang van het onderzoek altijd 45 minuten, een vervolgafspraak duurt 30 minuten.