Massage

Sportmassage, hotstonemassage, stoelmassage

Als gediplomeerd sportmasseur, NGS licentie nummer 500681, kan ik een sportmassage geven volgens de normen van het Nederlands Genootschap Sportmassage (NGS) te geven. Dit betekent dat ik naast de massagetechniek die een sportmasseur gebruikt ook kennis heb van sport EHBO (EHBSO), tapen, bandageren en functietesten. Als sportmasseur kan ik je ondersteunen bij het voorkomen van blessures door het sporten. Daarnaast werkt een sportmassage ook ontspannend op jouw veel gebruikte spieren.
Ik heb mijn opleiding als sportmasseur uitgebreid met hotstonemassage, omdat ik cliënten die puur ter ontspanning gemasseerd willen worden ook wil kunnen bedienen en iets meer wilde kunnen dan at random stenen op iemands rug leggen.
Daarnaast geef ik ook een stoelmassage. Ik beschik hiervoor over een mobiele massagestoel. Bij een stoelmassage kan ik alleen de rug, nek en armen masseren. Met name stoelmassage is zeer geschikt om u op kantoor te masseren.

Hotstone massage, stoelmassage en sportmassage tijdsduur

Een hotstone, sportmassage of stoelmassage duurt in mijn praktijk standaard 30 minuten. Ik bied ook een uur massage aan. Mijn praktijk is aan huis gevestigd in Millingen aan de Rijn. Het is ook mogelijk om op locatie gemasseerd te worden, bijvoorbeeld op uw werk of voor een optreden, sportwedstrijd of uitvoering. Hiervoor bereken ik dan wel reiskosten naar de locatie, gerekend vanaf Millingen aan de Rijn. De tarieven staan hieronder beschreven.

Tarieven sportmassage en tapen

Sportmassage 30 min: 30 euro
Sportmassage 60 min: 47,50 euro
Hotstonemassage 30 min: 30 euro
Hotstonemassage 60 min: 47,50 euro
Stoelmassage 30 min: 30 euro
Stoelmassage 60 min: 47,50 euro
Taping: 10 euro per gewricht of voet of hand
Reiskosten: 0,19 euro per km

Betalen doe je bij voorkeur via een Tikkie betaalverzoek. Dit handel je af via de app van jouw bank. Vaste cliënten kunnen ook met een factuur betalen.

Afspraak maken

Een afspraak kun je maken via What’s App of per telefoon op 0623165907. Het kan ook per e-mail via info@sportsneller.nl.

Wat is sportmassage

Sportmassage is een massagetechniek die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam. Stijve spieren zorgen namelijk voor een verkeerde balans, waardoor er eerder blessures ontstaan. Probeer maar eens de kamer op en neer te lopen met een stijve knie. Je merkt dat jouw manier van bewegen dan dusdanig verandert, dat spieren, pezen en gewrichten elders in het lijf anders worden belast. Een sportmasseur herstelt de balans tussen links en rechts, waardoor er een beter evenwicht ontstaat en de belasting gelijkmatiger is.

Wat is hotstonemassage

Bij hotstonemassage worden verwarmde stenen op strategische plaatsen op het lichaam gelegd en door de masseur bewogen. Hierdoor ontstaat een diepte werking die de doorbloeding bevorderd, afvalstoffen afvoert en ontspannend werkt.

Wat is een stoelmassage

Bij een stoelmassage neemt de cliënt plaats op een speciale massagestoel, waarna de masseur de nek, rug, schouders en armen kan masseren. Deze manier van masseren is zeer geschikt om op locatie, zoals een kantoor te worden gegeven.

Tapen en bandageren

Tapen en bandageren kan behulpzaam zijn bij het voorkomen van blessures. Hierbij kunt u denken aan het tapen van een enkel of knie voor een hardloopevenement of voetbalwedstrijd. Bij wedstrijden of intensieve training is de kans op overbelasting namelijk groter. Het is onverstandig om te streven naar altijd tapen of bandageren. Het is namelijk altijd beter om zo te trainen dat zwakke plekken worden versterkt. Hiervoor kunnen oefeningen en een sportmasseur behulpzaam zijn.

Henriette Driesen – Joanknecht

Mijn NGS-licentie als sportmasseur
Mijn NGS-licentie als sportmasseur