Welke massageborstel koop je?

Diverse massageborstels
Tips om een massageborstel te kopen die bij je past. Het doel van de massage is belangrijk, maar de gebruiker ook.

Welke massageborstel koop je?

Je wil een massageborstel kopen om jezelf te masseren of om vocht in een lichaamsdeel omhoog te borstelen, maar welke massageborstel koop je? Er is goed nieuws! Bij een massageborstel maakt de prijs niet uit. Het belangrijkste is dat de massageborstel prettig op jouw huid aanvoelt bij herhaalde borstelingen. Dat maakt harde borstels direct ongeschikt. Harde borstels kunnen de huid beschadigen als je er meerdere keren overheen gaat.

Zorg dat de massageborstel bij je past

Een goede massageborstel geeft op de huid dezelfde sensatie als een dier dat jouw huid likt. Stevig, voelbaar, maar niet pijnlijk en de huid blijft intact! Een goede massageborstel kan de huid verplaatsen, doordat de haren grip hebben op de huid. Dit kun je testen op je handrug. Voor de borstel ontstaat een lichte welving als je de borstel rustig beweegt. Ontstaat er geen welving, dan heeft de borstel te weinig grip. Is het pijnlijk of wordt de huid na afloop rood, dan is de borstel te hard.

Het doel van de massage bepaalt de borstel

Het doel van de massage bepaalt ook de borstel. Wil je vocht in een lichaamsdeel naar boven borstelen, dan heb je een borstel nodig met veel haartjes. Wil je circulair masseren dan heb je de bobbeltjes nodig die je ziet aan de andere kant van de borstels op de foto.

Zorg dat de handgreep goed aanvoelt

Ook de handgreep van de massageborstel is belangrijk. De handgreep van de borstel voelt stevig aan in je hand. De steel hoort niet te buigen, omdat je hierdoor de druk tijdens de massage beter kunt bepalen. De steel moet zo lang zijn dat je de lichaamsdelen die je wilt masseren precies kunt bereiken, want een te lange steel zit bij een massage in de weg doordat hij tegen de onderarm van je borstelende arm aan kan komen.