Sport sneller massage, preventie, Nijmegen
Achillespeesblessure zit op de plaats van de rode plek.

Achillespeesblessure is overbelasting

Veel sporters vrezen een achillespeesblessure, omdat een achillespeesblessure sporters voor lange tijd uitschakelt. Een achillespeesblessure ontstaat altijd door een vorm van overbelasting. Of de belasting is te hoog of de belastbaarheid is verminderd. Risicofactoren zijn: te veel kilometers maken, slechte looptechniek, overgewicht, harde ondergrond, slechte schoenen, schoenranden die knellen of te hoog zijn bij de hiel, onregelmatig trainen, koude achillespezen.

Lees verder
De 5 stadia van vaardigheden leren. Als voorbeeld is iemand genomen die ballet leert.

Het belang van proprioceptie (documentaire)

‘The man who lost his body’ is een documentaire waarin Ian Waterman zijn proprioceptie verliest. Proprioceptie is het bewustzijn van de positie van je lichaamsdelen. Ian kan weer lopen, maar kan dat alleen maar uitvoeren als hij ziet waar zijn voeten en benen zich bevinden. Het is een erg interessante documentaire die aangeeft hoe belangrijk de connectie naar je brein op lichaamsbewegingen is. Laat je verbazen.

Lees verder
Kinesiotape in verschillende kleuren in een lade.

Kinesiotape verschillende kleuren

Bij het bestellen van de voorraad kinesiotape moest ik dit keer beige, bruin en zwart eerder aanvullen dan de vrolijke kleuren. Voorheen liepen die kleuren niet zo hard. Ik had ze altijd wel op voorraad, maar er was weinig behoefte aan. Die kleuren vonden de cliënten maar saai. Daarin lijkt iets veranderd te zijn. Sinds een maand of twee plak ik bij 60% van de cliënten beige, bruin en zwart. Laat het me weten als dat in jouw praktijk hetzelfde of anders is.

Lees verder
Vrouw met nekklachten bij Sport sneller in de massageruimte.

Stijve nek helpt massage?

Je kent het wel. Je wordt wakker en het voelt verschrikkelijk. Uit bed komen gaat, zolang het je lukt om je hoofd in dezelfde positie te houden. Zolang je koortsvrij bent, geen uitvalsverschijnselen hebt en je geen ongeval gehad, hoef je je niet direct zorgen te maken. De kans is groot dat je een stijve nek hebt, doordat een of meerdere spieren verkrampt zijn.

Lees verder