Sport sneller massage, preventie, Nijmegen
Diverse massageborstels

Welke massageborstel koop je?

Je wil een massageborstel kopen om jezelf te masseren of om vocht in een lichaamsdeel omhoog te borstelen, maar welke massageborstel koop je? Er is goed nieuws! Bij een massageborstel maakt de prijs niet uit. Het belangrijkste is dat de massageborstel prettig op jouw huid aanvoelt bij herhaalde borstelingen. Dat maakt harde borstels direct ongeschikt. Harde borstels kunnen de huid beschadigen als je er meerdere keren overheen gaat.

Lees verder
Overzicht van de borstelrichtingen bij een lymfemassage.

Lymfemassage, zachte ontspannende oppervlakkige massagetechniek

Lymfemassage is een zachte ontspannende oppervlakkige massagetechniek die de doorbloeding bevordert. De lymfemassage in mijn praktijk bestaat uit 4 handelingen die achtereenvolgens worden uitgevoerd. De massage wordt afgesloten met het borstelen van de huid. Ik wil benadrukken dat dit een andere massagetechniek is dan bij oedeemtherapie. Voor oedeemtherapie zul je een oedeemtherapeut moeten bezoeken.

Lees verder
Golven in bruin en blauw met daarboven de tekst stay patiënt and trust your journey.

Spierklachten in stand houden

Soms hebben cliënten spierklachten die terugkeren en waar geen duidelijke oorzaak voor is. Zo hoppen ze van huisarts, naar fysio, specialist, naar de sportmasseur, therapeut en zo verder. De klachten zijn allemaal niet ernstig, maar wel vervelend.
‘Het meest waarschijnlijke is dat jij iets in je beweegpatroon in het dagelijkse leven doet, wat de klachten veroorzaakt’, zeg ik dan.

Lees verder
De linkerenkel is aangedaan. De rechtenkel is gezond.

Enkeldistorsie – verstuikte enkel

Van alle sportblessures is 15% een enkelblessure. Daarmee staat de enkelblessure na de knie op de tweede plaats. Distorsie omvat 59% van de gevallen. 20% van de gevallen is een kneuzing of bloeduitstorting en 12% is spier- of peesletsel (VeiligheidNL, 2019). Een distorsie is verdeeld in drie gradaties. Een distorsie is de medische term voor verstuiking. Tegenwoordig is de term distorsie steeds vaker in gebruik.

Lees verder