Medical Taping

Medical taping op de bovenrug met zwarte en roze kinesiotape.
Medical taping van de bovenrug.

Medical Taping wat is dat?

Medical taping is een tapetechniek waarvoor elastische sporttape wordt gebruikt. Het heeft een scala aan toepassingen, waarvan spierondersteuning, spierontspanning, vochtafvoer, littekenvermindering, houdingscorrectie en hooikoortsvermindering de bekendste zijn. Ik beheers alle bovenstaande technieken. De tape blijft gemiddeld vijf tot zeven dagen zitten en mag nat worden. Bij een gerichte klacht zijn normaal gesproken drie behandelingen voldoende. Is het dan niet over. Dan is dit niet de juiste behandeling voor je en verwijs ik je door. Bij chronische klachten als slaapproblemen, littekenvermindering en menstruatieproblemen leer ik je die techniek de tweede behandeling aan, zodat je het voortaan zelf kunt.

Waarvoor is Medical Taping geschikt?

Ik heb Medical Taping met succes toegepast bij peesplaatproblemen van de voet, verzwikte enkels, blauwe plekken, kniepijn, hooikoorts, problemen met de bovenrug en schouders. Knie- en enkelondersteuning voor een wedstrijd of verhuizing. Scheenbeenklachten. Preventief de rug tapen voor een verhuizing. Slaapproblemen, nachtelijke kramp, menstruatieproblemen.

Hoe werkt Medical Taping

Hoe Medical Taping precies werkt is nog altijd voer voor discussie. Onder de tape is minder druk, omdat de tape de huid optilt. Dat geeft ruimte aan het weefsel, waardoor er een pijndempende werking is en meer ruimte om vocht af te voeren. Doordat je beweegt, masseer je de huid met de tape.
Plak je de tape er in de ene spierrichting op dan werkt hij ontspannend en naar de andere kant dan werkt hij activerend. Zo kan de taper balans in het lichaam aanbrengen, waardoor bewegen gemakkelijker gaat.