Over mij

Henriette Driesen-Joanknecht in 2019 bij de KNVB in Zeist.
Henriette Driesen-Joanknecht in 2019 bij de KNVB in Zeist.

Ik kan erg genieten van hardlopen, zwemmen en fietsen en vind het leuk om dat over te brengen op anderen.

Mijn keuze

Nadat ik meer dan twintig jaar heb gevaren en meer dan tien jaar in de journalistiek werkzaam ben geweest, ben ik op zoek gegaan naar een andere werkomgeving waarin mijn tomeloze hoeveelheid energie een voordeel in plaats van een nadeel is. Ik werd gek van het fulltime stilzitten, dat de huidige tijd steeds vaker van mij vroeg. Ook het wisselen van het dag en nacht ritme dat de vaart van mij verlangde, begon me steeds meer tegen te staan. Ik zag mezelf dat niet de komende twintig jaar van mijn arbeidsleven volhouden, zonder geestelijk geblesseerd te raken. Ik koos voor de sportbranche als hoofdinkomen, want hardlopen, zwemmen en fietsen vond ik leuk en ik was altijd maar aan anderen aan het vertellen hoe geweldig dat was en hoe goed bewegen voor je is.

Werk en diploma’s

Ik haalde mijn diploma’s als allround zwemonderwijzer (CE1, CE2, CE3), NGS-diploma sportmasseur en mijn diploma hardlooptrainer. Ik volgde bijscholingen in medical taping, hotstone massage en training geven aan kinderen met een autistische stoornis. Inmiddels geef ik zwemles in de Nijmeegse zwembaden en combineer dat met mijn bedrijf als sportmasseur en hardlooptrainer. Ik ga weer elke dag met plezier naar mijn werk. Ik heb als sportmasseur een praktijk aan huis, maar kan ook op locatie masseren. Hardlooptrainer ben ik ook vanuit huis, maar ik begeleid online ook mensen die niet in de buurt wonen, omdat die begeleiding over het algemeen via What’s app of per e-mail gaat.

Al mijn zelfstandige werkzaamheden zijn ondergebracht in Henriettezzp, KvK 68092261, Btw-id: NL002029262B69.
Ik sta vermeld als sportmasseur in de database van het NGS. Mijn licentienummer is 500681.
Ik heb een geldig EHBO-diploma. Mijn EHBO-kwalificatiekaart is 99649712 (Joanknecht). Dit is te controleren op de site van het Oranje Kruis.

Henriette Driesen-Joanknecht