Lymfemassage, zachte ontspannende oppervlakkige massagetechniek

Overzicht van de borstelrichtingen bij een lymfemassage.
Bij een lymfemassage wordt de huid geborsteld in de richting van de lymfeknopen. Een lymfemassage is een super ontspannende massage.

Lymfemassage, zachte ontspannende oppervlakkige massagetechniek

Lymfemassage is een zachte ontspannende oppervlakkige massagetechniek die de doorbloeding bevordert. De lymfemassage in mijn praktijk bestaat uit 4 handelingen die achtereenvolgens worden uitgevoerd. De massage wordt afgesloten met het borstelen van de huid. Ik wil benadrukken dat dit een andere massagetechniek is dan bij oedeemtherapie. Voor oedeemtherapie zul je een oedeemtherapeut moeten bezoeken.

Kan stimuleren om afvalstoffen af te voeren

De lymfemassage in mijn praktijk kan helpen om het lymfestelsel te stimuleren om afvalstoffen af te voeren. Dat kan nuttig zijn bij afvallen, jezelf beter in je vel willen voelen, ter ontspanning of om het herstel te bevorderen bij intensief sporten. Bij de lymfemassage gebruik ik ook een massageborstel. Je kunt er zelf een kopen die prettig aanvoelt als je je huid borstelt, die kun je meenemen naar de afspraak of je kunt er voor 10 euro een in mijn praktijk kopen.

Onbewezen claims

Aan lymfemassage worden diverse onbewezen gezondheidsclaims toegekend. Het zou kunnen helpen om af te vallen als je een plateaufase bereikt of als sportprestaties stagneren. De gedachte is dat de lymfemassage stimulerend werkt op het afvoeren van afvalstoffen, waardoor de cirkel doorbroken wordt.

Praktijkervaring

Cliënten in mijn praktijk die een lymfemassage hebben ondergaan vonden het in de eerste plaats super ontspannend, een groot deel had het daarna urenlang lekker warm, ook vertelden cliënten dat het verlichtend werkte op het gevoel van zware benen en hadden ze het gevoel dat de energie weer ging stromen.

Leer om jezelf te onderhouden

Ik leer je tijdens de massage hoe je de huid moet borstelen en je lymfeknopen kunt masseren, zodat je het daarna zelf kunt onderhouden.