Verbeter je werkhouding met een volleybal

Sportzorgmasseur zit op kruk en houdt volleybal hoog.
Je werkhouding verbeteren kan op een leuke manier met een volleybal. Houd hem hoog en zorg daarmee voor een contrabeweging bij veel werken op een scherm.

Volleybal tegen nek- en schouderklachten

Last van nek- en schouderklachten door het werken achter de computer tijdens het thuiswerken of op kantoor? Dat is een bekend probleem, zeker in tijden waarin medewerkers veel thuis werken en te lang in dezelfde houding kunnen blijven zitten, omdat de interactie met collega’s ontbreekt. Het loont daarom om een volleybal aan te schaffen. De goedkoopste variant is voldoende om te gebruiken tijdens werktijd.

Verbeter je werkhouding op leuke manier

Het verbeteren en afwisselen van je werkhouding is belangrijk, omdat je daarmee nek- en schouderklachten voorkomt. Je kunt je werkhouding eenvoudig verbeteren en afwisselen met een volleybal. Houd de volleybal met je handen boven je hoofd hoog, kijk hoeveel keer je het kunt en daag jezelf uit. Wissel je werkhouding eenvoudig af met deze leuke, lichte oefening. Je schouder en rugspieren zullen je dankbaar zijn. Je kunt de oefening ook staand uitvoeren. Samen met collega’s maakt het nog leuker, maar dat is voor de meeste thuiswerkers niet weggelegd.

Video van de oefening