Schoenhoesjes kunnen je 4Daagse of wandeltocht redden

Schoenhoesje voor wandelschoenen op een oranje achtergrond.
Schoenhoesjes kunnen ervoor zorgen dat je wandelschoenen droog blijven als je in een regenbui gaat wandelen. Dit is handig bij lange wandeltochten.

Schoenhoesjes voor droge wandelschoenen

De Nijmeegse 4Daagse 2022 kende enorme weersverschillen. Dag 1 werd afgelast, dag 2 was warm, dag 3 regende het pijpenstelen en dag 4 was het eindelijk lekker wandelweer. Vanwege de regen werd dag 3 voor vele lopers een blarenbal. Natte voeten zijn gevoeliger voor schuurplekken en blaren. Toch kwamen er ook wandelaars mijn praktijk binnenlopen zonder blaren. Zij hadden zonder uitzondering schoenhoesjes gebruikt, waardoor hun wandelschoenen en daarmee hun voeten droog bleven.

Sindsdien adviseer ik eigenlijk elke wandelaar om een paar schoenhoesjes aan te schaffen. Ze kunnen je 4Daagse of lange afstand wandeltocht redden, doordat ze blaren kunnen voorkomen. En je kunt ze altijd naderhand op de fiets gebruiken in dit wisselvallige klimaat.

Extra wandel tip!

Draag je schoenhoesjes en een korte broek. Controleer dan van tevoren of het elastiek van de schoenhoesjes niet op je blote benen schuurt.