(Over)eten na of voor de training

Eten voor of na het sporten en wat doe je met honger na het sporten?
Eten voor of na het sporten en wat doe je met honger na het sporten?

Eten en hongeraanvallen na het sporten

Het is voor recreatieve sporters onverstandig om met een lege maag te sporten. Een te volle maag tijdens het sporten levert ook weer problemen op. Hoe doe je dat als je weinig tijd hebt tussen je werk, avondeten en de training en hoe ga je om met hongeraanvallen na het sporten? Daarvoor zijn een paar oplossingen. Een ervan is ’s middags warm eten. Dat is voor de moderne thuiswerkers vaak geen probleem, maar voor de rest niet altijd te organiseren.

Verdeel je normale portie rondom het sporten

Een andere goede oplossing is om een deel van je avondeten op te eten voor de training. Dit is ook een handige tip voor degenen die na het sporten de behoefte voelen om enorm te gaan eten. Je schept je gewone portie op. Daarvan eet je de helft of minder op. De rest zet je in de koelkast voor na de training en dan drink je er een glas water bij. Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen, kun je trainen en voorkom je overeten na het sporten.