Het belang van proprioceptie (documentaire)

De 5 stadia van vaardigheden leren. Als voorbeeld is iemand genomen die ballet leert.
De 5 stadia van het leren van vaardigheden. Als voorbeeld is iemand genomen die ballet leert. Bij ballet is een goede proprioceptie erg belangrijk om tot een goede uitvoering te komen.

Je proprioceptie verliezen: The Man Who Lost His Body

‘The man who lost his body’ is een documentaire waarin Ian Waterman zijn proprioceptie verliest. Proprioceptie is het bewustzijn van de positie van je lichaamsdelen. Voorheen werd proprioceptie ook wel het zesde zintuig genoemd.

Lopen zonder proprioceptie

Ian kan weer lopen, maar dat was een moeilijk proces. Hij kan dat alleen maar uitvoeren als hij ziet waar zijn voeten en benen zich bevinden, omdat de rest van de informatie voor zijn brein ontbreekt. ‘The man who lost his body’ is een erg interessante documentaire die aangeeft hoe belangrijk de connectie naar je brein op lichaamsbewegingen is. Laat je verbazen.

The man who lost his body