Watertrappen hoe doe je dat?

Iemand die watertrapt in diep water.
Watertrappen hoe doe je dat? Bij watertrappen is het belangrijk dat je benen en voeten open blijven.

Waarom is watertrappen belangrijk?

Watertrappen levert een gevoel van veiligheid op als je het eenmaal kunt. Als je het kunt is het diepe water veel minder bedreigend. Hoera! Je kunt zelfstandig met je hoofd boven water blijven en bedenken wat je moet doen om eruit te komen. Het is daarom belangrijk om goed te leren.

Watertrappen hoe doe je dat?

De grootste fout die ik zie als ik kinderen en volwassenen leer watertrappen, is dat ze hun benen en voeten bij elkaar doen. Dat is een natuurlijke reactie. Als je angstig bent, duik je in elkaar. Je maakt jezelf klein. Terwijl je bij watertrappen juist ‘groter dan het water’ moet worden. Je benen en voeten moeten open blijven.
Als je in het water een half zittende houding aanneemt. Je armen en benen spreidt en ontspant, blijf je namelijk al bijna drijven. Dan is watertrappen ineens niet meer zo vermoeiend.

Instructie watertrappen kijken op YouTube