Balsem dun of dik opsmeren?

Toco Tholin Balsem Speciaal extra sterk
Toco Tholin Balsem Speciaal extra sterk is een spierbalsem die ook gebruikt kan worden bij verkoudheid.

Balsem dun of dik opsmeren?

Balsem is een verzamelnaam voor dun- en dikvloeibare plantaardige produten die doorgaans een sterke geur hebben. Maar moet je die balsems nu dun of dik op je huid smeren? Dat hangt af van de ingrediënten in de balsem, maar nog belangrijker het doel. Een mooi voorbeeld daarvan is Toco-Tholin Balsem Speciaal extra sterk. Deze balsem is wat minder bekend, maar je kunt hem gebruiken voor je spieren en gewrichten en voor je luchtwegen. Het handige aan deze balsem is dat je hem kunt gebruiken om te verkoelen en om te verwarmen. De ingrediënten die daarvoor zorgen zijn menthol, eucalyptus en kamfer.

Balsem die verwarmt of verkoelt

Wil je deze balsem gebruiken om te verwarmen, dan smeer je hem dun op en je dekt hem af. Je gebruikt hem dus onder je sportkleding of een sjaal. Wil je deze balsem gebruiken om te verkoelen, dan smeer je hem dik op en je dekt hem niet af. Op deze manier kunnen de oliën aan de buitenkant verdampen wat een verkoelend effect heeft. De warmte van je huid wordt dan gebruikt om te verdampen, wat een verkoelend effect geeft. Eigenlijk is het superhandig om zo’n balsem mee te nemen op vakantie.