Voor wie is een sportmassage?

Massagekamer van Sport sneller voor sportmassage
Massagetafel in de praktijk van sport sneller in Nijmegen.

Voor wie is een sportmassage?

Een sportmassage is geschikt voor iedereen die gemasseerd mag worden en kan dus ook verlichtend werken bij rugklachten, schouderklachten, nekklachten, kuitklachten, hamstringklachten e.d.. Sportmassage is een techniek die is gebaseerd op de Zweedse massage. Deze techniek is functioneel bevonden in de sportwereld, omdat het de veel gebruikte spieren van sporters kan ontspannen na een inspanning of kan activeren voor een inspanning.

Massagevormen sportmassage

Sportmassage kent twee massagevormen, de sederende massage en de stimulerende massage. De stimulerende sportmassage gebruik je voor een inspanning. De sederende sportmassage om spieren te laten ontspannen. Sederen betekent immers kalmeren. Het is de sederende sportmassage die bijzonder geschikt is voor iedereen die spierklachten heeft. Omdat spierklachten kunnen ontstaan, wanneer spieren (onbewust) gespannen zijn.