Pijnklachten onderkant voet tapen

Medical taping onderkant voet
Pijnklachten onder je voet kun je laten tapen met medical taping.

Pijnklachten aan de onderkant voet tapen

Pijnklachten aan de onderkant van je voet kun je laten tapen. Het doel van deze taping is om de spanning op de peesplaat onder de voet te verminderen, waardoor de pijn verlicht en het herstel kan beginnen. Daarnaast verbetert de taping de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en heeft de tape een masserende werking als de voet beweegt. Deze taping heb ik meerdere keren succesvol toegepast. Je kunt je voeten overigens ook preventief laten tapen als je weet dat je pijnklachten krijgt nadat je lang hebt gewandeld, gedanst, verhuisd, gesport enz. Voorkomen is beter dan genezen.

Wat helpt nog meer bij pijnklachten aan de onderkant van je voet

Heb je eenmaal pijnklachten onder je voet dan kun je behalve tapen meer doen aan het herstel. Wat naar mijn ervaring goed erbij helpt is een flesje met water in de vriezer leggen en je voet twee keer per dag te koelen door de onderkant van je voet over het bevroren flesje te rollen. Dit kun je goed tijdens je werk doen als je zittend werk hebt of tijdens het tv-kijken.

Terugkerende pijnklachten na gewone belasting

Verdwijnen de pijnklachten met een taping en koelen, maar blijven ze terugkeren na een gewone belasting dan kun je het beste naar de huisarts gaan om uit te laten zoeken waar het vandaan komt.