Harkengriff massagegreep voor sportmassage en daarbuiten

Sportmasseur die de harkengriff doet
De Harkengriff is massagegreep voor sportmassage. terug gebruik je je vingertoppen als een hark.

Harkengriff effleurage sportmassage

De Harkengriff is een effleurage of strijking die je in de sportmassage gebruikt en als sportmasseur gebruik ik hem dus vaak. Hoe doe je de harkengriff? Heen geef je meer druk met de rugzijde van je vingers, terug houd je met je vingertoppen contact met de cliënt. Op deze manier ontspannen spieren en kun je afvalstoffen afvoeren. Je kunt overigens ook zigzag terug gaan als je cliënt dat prettig vindt.

Harkengriff voor privédoeleinden

Het leuke aan de harkengriff is dat je hem buiten de sportmassage andersom kunt gebruiken. Het doel is dan niet om afvalstoffen af te voeren of spieren gericht te ontspannen. Het effect en de beleving zijn dan compleet anders. Heen maak je dan gebruik van de plagende sensatie die druk met je vingertoppen geeft, terug gebruik je de rugzijde van je vingers om het contact met de gemasseerde niet te verliezen.

Video massage met Harkengriff