Je bent niet te oud om te sporten

98-jarige speelt nog wekelijks ijshockey in Forever Young op NPO3
98-jarige speelt nog wekelijks ijshockey in Forever Young op NPO3


Je bent niet te oud om te sporten. Je wordt ouder als je stopt met sporten.
Nu zal het allemaal vast ook te maken hebben met genetisch geluk, maar op de bank achter de geraniums zitten helpt niemand vooruit. Op NPO3 zag ik op maandagavond het programma Forever Young. Een 98-jarige speelde nog wekelijks een potje ijshockey en vertelde daar gloedvol over. Ik liet me meeslepen door het verhaal en raakte ontroerd. Mooi man!

Honderd jarigen die hardlopen

Het liet me terugdenken aan het filmpje dat ik een flinke tijd geleden zag. 100-jarigen liepen een honderd meter op de atletiekbaan in een poging het wereldrecord in hun leeftijdsklasse te lopen. Ze oogden bijzonder vitaal en hadden er flink de sokken in. Ook in het zwembad kom ik met enige regelmaat negentigplussers tegen die baantjes zwemmen en nog meedoen aan aquasportlessen. Ze zijn verrassend helder en vitaal. Het is hoopgevend en het geeft voor mij ook het belang van blijven bewegen aan.