Training kracht en cardio combineren

Dumbell, hoe combineer je kracht en cardio
Dumbell, hoe combineer je kracht en cardio

Een training. Je begint met de warming-up en eindigt met de cooling-down, maar wat doe je er tussen in? Kun je kracht en cardio combineren in een training en wat moet je dan als eerste doen?
Het is eigenlijk vrij simpel. Je begint met het onderdeel dat voor jou het belangrijkste is. Wil je in de eerste plaats uithoudingsvermogen opbouwen, dan begin je met cardio. Wil je in de eerste plaats spieren opbouwen, dan begin je met kracht.

Nadelen voordelen trainingsvolgorde

Het nadeel van krachttraining voor cardio is dat vermoeidheid de coördinatie laat afnemen, wat een verhoogd blessurerisico geeft.
Het nadeel van cardio voor krachttraining is dat je minder zwaar kunt trainen, omdat je spieren al vermoeid zijn, waardoor je minder spieropbouw hebt.
Het voordeel van het combineren van cardio en krachttraining is dat het een training afwisselender maakt en tijdbesparend is. Dat kan heel belangrijk zijn, want je hoeft jezelf minder te motiveren om de training uit te voeren als je hem leuk vindt en hij beter past in je dagelijkse leven.