Wat zijn petrissages bij sportmassage

Petrissage of kneding op de mediale hamstring bij een wielrenner.
Petrissage of kneding op de mediale hamstring bij een wielrenner tijdens een sportmassage.

Wat zijn petrissages bij sportmassage

Petrissages zijn massagehandgrepen die bekend staan onder de naam knedingen. Je kunt petrissages enigszins vergelijken met het kneden van brooddeeg. Voordat je met petrissages kunt beginnen zorg je ervoor dat de spier eerst opgewarmd is. Je begint er dus nooit gelijk mee.

Hoe doe je een petrissage?

Bij een petrissage omvat je de spier met je hand of handen, brengt hem uit zijn ligging en drukt hem uit tegen het bot of je hand. Petrissages kun je in de lengterichting en dwars van de spier uitvoeren.

Het effect van petrissages

Met petrissages verbeter je de stofwisseling in de spier. Ook kun je de doorbloeding van spier ermee stimuleren. Het weefsel en de zenuwgeleiding verbeteren met petrissages. Petrissages maken de spieren soepeler en helpen bij het losmaken van verklevingen rondom de spieren. Het kneden stimuleert ook de afvoer van afvalstoffen uit de weefsels.

Petrissage op YouTube