Verkeerde hond

Kop van een Golden retriever
Golden retriever is verwisseld door hondenuitlaatservice en lijkt dat wel best te vinden, vertelt de vrouw op de massagetafel.

Verkeerde hond

‘Laatst hadden we toch wat?’ zegt de vrouw op de massagetafel.
‘Wat dan?’ vraag ik.
‘Wij werken allebei hè. En we maken gebruik van een hondenuitlaatservice voor onze Golden retriever. Ik kom om 20.00 thuis uit mijn werk. Mijn man heeft de kinderen al eten gegeven en is met de hond lopen. Ik zit te eten als hij eerst en daarna de hond de keuken binnenkomt en ik zie het gelijk. Dit is niet onze hond.’
‘Had niemand dat gezien dan?’ vraag ik.
‘Welnee. De kinderen hebben heel de middag met haar gespeeld en mijn man vond dat ze wat meer haar had, maar dacht dat het haar wintervacht was. Ze ging ook braaf liggen in de mand van onze hond. Hij dacht, het zal wel’, lacht ze.
‘Maar heb je nou je eigen hond weer terug?’ vraag ik.
‘Jazeker. Nog dezelfde avond is ze terug geruild. Ze heeft nu een gele halsband met haar naam en adres erop.’