Waarom Sport sneller

Henriette Driesen-Joanknecht
Henriette Driesen-Joanknecht

Nadat ik meer dan twintig jaar heb gevaren en meer dan tien jaar in de journalistiek werkzaam ben geweest, ben ik op zoek gegaan naar een andere werkomgeving waarin mijn tomeloze hoeveelheid energie een voordeel in plaats van een nadeel is. Ik werd gek van het fulltime stilzitten, dat de huidige tijd steeds vaker van mij vroeg. Ook het wisselen van het dag en nacht ritme dat de vaart van mij verlangde, begon me steeds meer tegen te staan. Ik zag mezelf dat niet de komende twintig jaar van mijn arbeidsleven volhouden, zonder geestelijk geblesseerd te raken.

Blessure voorkomen

Ik koos voor de sportbranche als hoofdinkomen, want hardlopen, zwemmen en fietsen vond ik leuk en ik was altijd maar aan anderen aan het vertellen hoe geweldig dat was en hoe goed bewegen voor je is. Eigenlijk zijn dit de grootste overwegingen geweest om mezelf om te scholen. Hoewel ik op leeftijd begin te komen. Ik ben inmiddels 47. Vond ik mezelf te jong om uitgeblust achter glas terecht te komen. Zo’n blessure wilde ik voorkomen.