Hardloopschema

Voorbeeld persoonlijk hardloopschema van Sport sneller, Henriette Driesen-Joanknecht
Voorbeeld persoonlijk hardloopschema van Sport sneller, Henriette Driesen-Joanknecht

Via mijn praktijk Sport sneller lever ik persoonlijke hardloopschema’s en (online) begeleiding op maat.
De doelgroepen zijn:
Beginnende hardlopers die van nul minuten naar dertig minuten aan een stuk hardlopen willen.
Gevorderde lopers die maximaal vijftien kilometer willen gaan hardlopen of sneller willen worden op afstanden tot vijftien kilometer.

Mijn motivatie als hardlooptrainer

Tijdens mijn opleiding tot hardlooptrainer (niveau 3) heb ik natuurlijk ook de halve en hele marathon gehad. Sterker nog, ik zat in een opleidingsgroep waarvan tachtig procent van de deelnemers zich in die hoek bewoog. Ik vind beginners en afstanden tot 15 kilometer interessanter. Ik zie namelijk graag vooruitgang bij de mensen die ik begeleid en dat is bij beginners vrijwel altijd het geval. Ik vind het leuk om mensen te motiveren om een half uur aan een stuk te kunnen hardlopen. Daarnaast zijn trainingen voor afstanden tot 15 kilometer hardlopen gemakkelijker in te passen in een druk (gezins)leven, waardoor er minder uitval is. Tijdens mijn opleiding schreef ik daarom alle vrije opdrachten, schema’s, oefeningen en planningen al voor die doelgroep. Daarnaast vind ik afstanden tot 15 km zelf ook hartstikke leuk!

Basisbegeleiding persoonlijk hardloopschema

De basisbegeleiding bij een persoonlijk hardloopschema bestaat uit een intake waarin jouw hardloopdoel, sportgeschiedenis, blessureverleden en beschikbare tijd worden geïnventariseerd, een realistisch- en persoonlijk hardloopschema van 12 weken en een keer per week begeleiding via What’s App of per mail. Ik vraag dan hoe jouw training is gegaan en of je problemen ondervond. Deze manier van begeleiden is jouw ‘stok achter de deur’. Het voordeel van deze vorm van begeleiding is dat je niet persé bij mij in de buurt hoeft te wonen en dat de kans dat je stopt met hardlopen klein is.
Daarnaast is het mogelijk om de basisbegeleiding uit te breiden met NGS sportmassage, intensievere begeleiding of technieklessen, waarin we jouw hardlooptechniek verbeteren. Voor deze vorm van begeleiding is het noodzakelijk dat je naar Millingen aan de Rijn kunt komen. Millingen aan de Rijn is qua hardloopomgeving erg interessant. We hebben een prachtig dijklandschap, Duitsland ligt op loopafstand en er is natuurgebied de Gelderse Poort.

Tarieven begeleiding persoonlijk hardloopschema

Van 0 naar 30 minuten hardlopen:
Intake en dertien weken online begeleiding voor een persoonlijk hardloopschema kost 50 euro.

Vervolgbegeleiding (vanaf 30 minuten naar sneller of langer hardlopen):
35 euro per dertien weken online begeleiding.

Betalen doe je bij voorkeur via een Tikkie betaalverzoek. Dit handel je af via de app van jouw bank. Vaste cliënten kunnen ook met een factuur betalen.

Afspraak maken

Een afspraak kun je maken via What’s App of per telefoon op 0623165907. Het kan ook per e-mail via info@sportsneller.nl.

Persoonlijk hardloopschema = minder uitval

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een persoonlijk hardloopschema en begeleiding? Een persoonlijk schema is afgestemd op jouw uitgangsniveau, doelen en beschikbare tijd. Het past dus goed binnen jouw leven, daardoor is de kans op afhaken kleiner. De begeleiding is een stok achter de deur, maar ook een vraagbaak. Daarnaast voorkomt een persoonlijk hardloopschema blessures. Naast gediplomeerd hardlooptrainer ben ik ook gediplomeerd NGS sportmasseur. Dat betekent dat ik erg gericht ben op het voorkomen van blessures. Veel hardloopblessures zijn namelijk gerelateerd aan een verkeerde en vaak te snelle opbouw van de trainingen.

Hardloopbegeleiding, maar niet sportief

Momenteel begeleid ik een aantal beginnende hardlopers. Daarnaast begeleid ik een paar lopers, waaraan een extra uitdaging zit. Ze hebben nooit gesport, een achtergrond met blessures, een medische achtergrond of overgewicht. Mocht je vanuit zo’n achtergrond door mij begeleid willen worden, dan is het verplicht om eerst langs de huisarts te gaan om na te gaan of je wel mag hardlopen.

Henriette Driesen-Joanknecht

Een greep uit het programma van de opleiding tot hardlooptrainer
Een greep uit het programma van de opleiding tot hardlooptrainer