Hoe gebruik je een massagestick?

Sportzorgmasseur met massagestick
Sportzorgmasseur legt uit hoe je een massagestick op je benen gebruikt.

Hoe gebruik je een massagestick?

Een massagestick is handig om in je sporttas te doen om voor of na de training of wedstrijd zelf je benen los te masseren. Want een massagestick kun je over je sportkleding gebruiken. Maar hoe gebruik je een massagestick?
Een massagestick gebruik je altijd met beleid. Zoef zoef heen en weer over je been voelt vervelend en het brengt ook niks. Veel druk geven ook niet.

Stap voor stap bovenbeen masseren

Je begint met het te masseren deel rustig te verkennen. Je rolt de stick met een vloeiende beweging van gewricht tot gewricht en verplaatst de stick langzaam van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Vaak kom je dan plekjes tegen, waarbij het contact met de massagestick anders aanvoelt. Op die plekjes rol je kort en snel even heen en weer om gelijk weer over te gaan in de vloeiende beweging van gewricht tot gewricht. Zo werk je het hele te masseren deel af. Als je alle plekjes hebt gehad, begin je weer met het verkennen van het te masseren deel. Voelt het contact met de massagestick overal hetzelfde dan kun je beginnen aan een ander deel van de je been.

Massagestick kan spierklachten voorkomen

Het masseren van je onderbeen met een massagestick voor en nadat je gaat sporten kan kuitklachten en scheenbeenklachten verlichten en voorkomen. Maar hoe masseer je je kuiten en scheenbeenspieren nou?

Hoe masseer je je kuiten en scheenbeenspieren?

Ga zitten en zet je voet een beetje naar voren, zodat je kuitspier ontspant. Dan
begin je met de kuit te verkennen en masseert van gewricht tot gewricht in de lengterichting met een vloeiende beweging, Je schuift de massagestick telkens een klein stukje naar opzij op, totdat je de hele kuit hebt gehad. Na het verkennen masseer je de gevoelige plekjes snel en kort om daarna weer over te gaan in de vloeiende beweging. Heb je alle gevoelige plekjes gehad dan verken je de kuit opnieuw om te controleren of dat ook echt zo is. Daarna doe je je scheenbeenspieren op dezelfde manier.

Tips voor gebruik massagestick

Het is belangrijk dat de voet van het te masseren been op de grond staat. Als je je been in de lucht houdt is het moeilijk om gelijke druk te geven en in een vloeiende beweging te masseren, omdat dan je been bepaalt hoeveel druk je geeft en niet je armen.

Video waarin ik het gebruik van een massagestick voordoe en uitleg.