Een verzwikte enkel laten tapen met medical taping

Een enkel getapet met medical taping in verschillende kleuren
Een verzwikte enkel kun je behandelen met medical taping. Dit bevordert het herstel, waardoor je enkel sneller belastbaar is.

Een verzwikte enkel laten tapen

Een verzwikte enkel kun je laten tapen met medical taping. Dit bevordert het herstel en kan ervoor zorgen dat de enkel niet opnieuw verzwikt in het herstelproces, waardoor dat sneller verloopt. Het voordeel van medical taping ten opzichte van zwachtelen en klassiek tapen is, dat de enkel bewegelijk blijft. Als hij goed is getapet krijgt hij de ondersteuning die nodig is om sneller met een lagere belasting te bewegen en dat zorgt ervoor dat er beweging blijft in het weefsel en het gewricht.

Verschillende tapetechnieken op deze enkel

De smalle tapestroken op de foto dienen ervoor om vocht af te voeren. De brede stroken zijn in dit geval ondersteunend of dienen om ruimte te maken op het weefsel. Medical taping kent namelijk verschillende tapetechnieken. Je kunt er een zwelling in de enkel mee verminderen, een zwelling sneller mee afvoeren en er de enkel mee ondersteunen.

Preventief de enkel tapen

Het is ook mogelijk om je enkel preventief te laten tapen, zodat je een blessure voorkomt. Bijvoorbeeld als je fanatiek wilt sporten of gaat helpen bij een verhuizing of verbouwing, langer dan normaal wilt wandelen, de tuin wilt aanpakken. Zolang je de enkel alleen tapet bij een extremere belasting is dat geen probleem. Is het noodzakelijk om altijd de enkel te tapen, omdat je anders niet kunt functioneren. Dan kun je het beste contact opnemen met de huisarts of een fysiotherapeut.