Fietstocht Achtjesmillingen

Bij de Dolfijn in Mook zit je lekker aan het water, zelfs op grauwe dagen.
Bij de Dolfijn in Mook zit je lekker aan het water, zelfs op grauwe dagen.


De fietstocht Achtjesmillingen is een rondrit van 61 km lang en vertrekt vanuit Millingen aan de Rijn op fietsknooppunt 94, maar natuurlijk is er ook een ander startpunt langs de route mogelijk. De route is volledig te fietsen met een racefiets en voert je over goede fietspaden via Groesbeek naar Middelaar en weer terug. Als je de route in deze richting fietst ga je in Berg en Dal de Van Randwijckweg op met een stijgingspercentage tot 9.6%. Je mag een lekker een stukje klimmen dus!

Via Millingen aan de Rijn en Groesbeek naar Middelaar fietsen

Wij begonnen in Millingen aan de Rijn en fietsten via de van Randwijckweg naar Groesbeek. Daarvandaan fietsen we verder over de heuvels naar Milsbeek, Middelaar en Mook. In Mook pakten we chocolademelk en koffie bij De Dolfijn. Hier zit je lekker aan het water en bij de koffie krijg je een klein likeurtje met een dotje slagroom, mocht dat laatste belangrijk voor je zijn. De terugweg verliep langs Malden, Nijmegen, een klein stukje Duitsland en de Ooijpolder. Voor we het wisten zaten de 61 kilometers erop en waren we weer terug in Millingen aan de Rijn. Het was lekker ochtendje in de frisse lucht.

Download een GPX-bestand fietsroute

Een GPX-bestand van deze fietsroute kun je hier downloaden, zodat je hem kunt gebruiken op je eigen GPS-apparaat. Om dit bestand te downloaden klik je met je rechtermuisknop op de link onder dit tekstblok en kies je “opslaan als”. Doe je dit niet dan verschijnt er meestal een hoeveelheid onbegrijpelijke data in je browser, omdat de browser het GPX-bestand weergeeft zoals hij het ziet.
GPX Fietsroute Achtjesmillingen (Millingen aan de Rijn, Groesbeek, Milsbeek) 61 km.

Bekijk de route op Google Maps